Loading Laddar...
 

Personbil

Planera för ditt bilkörkort i god tid

Vi hjälper dig med din planering och ditt upplägg av körkortsutbildningen efter dina önskemål. Är du inte riktigt säker på hur du ska gå tillväga, fråga oss - vi har flera olika fungerande alternativ!

Som elev hos oss kommer du få en individuell utbildningsplan

Detta innebär att du på din första körlektion kommer att köra en så kallad testlektion med Anders som är utbildningsledare på trafikskolan. Anders kommer att informera dig om hur många fler lektioner du kan tänkas behöva innan halkbanan och uppkörningen.
Detta är dock bara en uppskattning och kan komma att ändras under utbildningens gång, då detta berörs av inlärningshastighet och möjlighet till privat övningskörning bland annat. 

Vi ser gärna att du tar med din privata handledare på körlektionerna/enstaka lektioner.
Handledaren är alltid välkommen under alla våra körlektioner och det är eleven själv som beslutar detta.
Genom detta kommer du få en effektivare utbildning då vi kan hjälpa dig och din handledare med vad ni ska mängdträna på.

Utbildning

I utbildningen ingår två obligatoriska utbildningar:

  • Riskutbildning del 1 är en obligatorisk teoretisk utbildning om riskerna med bilkörning. Alkohol, droger, trötthet och andra riskfyllda beteenden för dig och dina medtrafikanter. Denna utbildning kan du med fördel göra i början på din utbildning.

  • Riskutbildning del 2 - Halkbanan är en obligatorisk praktisk utbildning om riskerna med bilkörning i praktiken. Kursen pågår en halvdag och ställer krav på dig som förare att du kan hantera bilen på ett säkert sätt. Halkbanan gör man i slutet av körkortsutbildningen före proven, vanligtvis efter man har klarat av momenten landsväg och motorväg på ett säkert sätt.

De två riskutbildningarna måste vara godkända innan du kan skriva ditt teoriprov och göra ditt körprov. Vi på trafikskolan hjälper dig med planeringen för dessa utbildningar och resten av planeringen till proven.

Anmälan/inskrivning

Enklast är att besöka oss på skolans kontor under kontorstid. Vi kan också ta emot anmälan telefon 0321-166 80.

Vi kommer att göra allt för att du ska trivas hos oss under din väg till ditt körkort!